shopping bag A kosár üres

 

Stanislav Grof - Christina Grof: Spirituális válság

 

E-mail

Stanislav Grof - Christina Grof: Spirituális válság

Alap ár adóval együtt:2 .900 Ft
Eladási ár:2 .175 Ft
Kedvezmény:725 Ft
Értékelés: : Még nincs értékelés
Leírás

Világszerte egyre több ember lép a belső átalakulás, a személyiség- és szellemi fejlődés útjára. Ezek a folyamatok azonban nem csak előnyökkel járnak – a változások szükségszerűen hosszabb-rövidebb ideig tartó kellemetlen szakaszokat is hoznak, sőt szélsőségesebb esetekben komoly válságba is fordulhatnak.

A váratlanul, drámai formában megjelenő misztikus és spirituális élmények félelmet és zavarodottságot kelthetnek, az átalakulásban levő személy érezheti azt, hogy az identitása megrendül, a korábbi értékei megkérdőjeleződnek és a személyes valóságának az alapjai gyökeresen átalakulnak. A folyamat járhat erős szorongással, okozhat nehézségeket a mindennapi életben, a munkában és a kapcsolatokban; sőt az is előfordulhat, hogy az illető elkezd komolyan félni attól, hogy megőrül.

Sajnos a modern pszichiátria eddig nem rendelkezett elegendő információval ahhoz,  hogy az ilyen folyamatokat megkülönböztesse az elmebetegségektől, ezért a belső átalakulás válságait gyakran rutinszerű pszichiátriai módszerekkel, gyógyszerekkel, vagy akár elhúzódó intézményi kezeléssel próbálják meg elnyomni.

Szerencsére a szakemberek és a spirituális fejlődés kutatóinak körében egyre ismertebb és elfogadottabb az az új szemlélet, amely az ilyen kríziseket egy olyan – a korábbi kereteket szétfeszítő – belső erőnek tekinti, amelyben a testi és lelki gyógyulás rendkívüli lehetőségei rejlenek. A folyamatok megértése és az erre épülő megfelelő támogatás mellett a spirituális válság egy átjáróvá válhat magasabb tudatszintek és új életminőségek felé.

Könyvünkben kiváló pszichológusok, pszichiáterek és spirituális tanítók vizsgálják meg a következő kérdéseket: Mi az a spirituális válság? Milyen kapcsolatban van egymással a spiritualitás, az „őrület” és a gyógyulás? Milyen formákban jelenhet meg a spirituális válság? Az előnyök mellett milyen buktatókat rejtenek magukban a rendszeresen végzett spirituális gyakorlatok? A spirituális válságot megélők hogyan kaphatnak támogatást a családtagoktól, a barátoktól és a szakemberektől?

Ez az áttörő erejű tanulmánykötet megmutatja, hogy a spirituális válsághelyzet egyszersmind magában hordozza a spirituális felemelkedés és a megújulás ígéretét is.

Jó szívvel ajánljuk ezt a könyvet mindenkinek, aki a belső átalakulás és a szellemi fejlődés útját keresi, járja, vagy éppen az úton levőknek igyekszik emberi, szakmai támogatást nyújtani.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

 

akciós csomag
akciós csomag