shopping bag A kosár üres

 

Jean Shinoda Bolen: Bennünk élő Istennők

 

E-mail

Jean Shinoda Bolen - Bennünk élő Istennők

Alap ár adóval együtt:2 .990 Ft
Eladási ár:2 .243 Ft
Kedvezmény:748 Ft
Értékelés: : Még nincs értékelés
Leírás

Jean Shinoda Bolen sikersorozatának első könyvét tartja kezében a Tisztelt Olvasó, melyet az új kiadás tiszteletére csinosabb ruhába öltöztettünk.

A Bennünk élő istennők a nagyközönség és a szakemberek körében egyaránt népszerű lett - a szerző sikeresen öntötte közérthető, érdekes, szórakoztató formába a szakmailag is megbecsült tartalmat.

A japán származású amerikai pszichiáternő a San Franciscói Pszichiátriai Klinika professzora, a jungi iskola követője. Könyvében több évtizedes tapasztalatát osztja meg velünk - arra biztat, hogy váljunk saját életünk főszereplőjévé, irányítójává. Bebizonyítja, hogy ez úgy és csak úgy  lehetséges, hogy a környezetünk és magunk által megjelenített elvárásokat (sztereotípiák) és belső hajlamainkat (archetípiák) összhangba hozzuk.

Sokféleségünket épp az adja, hogy az alaptípusok - melyeket a szerző a görög mitológia istennőivel személyesít meg, ilyen a női önállóságot jelképező Artemisz, a bölcs és sebezhetetlen Athéné, a belső értékek felé forduló Hesztia, az örök asszony Héra, az anyaságot jelképező Démétér, az elbűvölő Aphrodité vagy éppen az alvilág királynéjaként ismert Perszephoné - közül melyik az uralkodó a személyiségünkben és ehhez milyen arányban társul a többi.

A "bennünk élő istennők" hatalmas erővel bírnak. Megismerve, megértve és elfogadva őket uralhatjuk belső energiáinkat,

Jean Shinoda Bolen előző, Bennünk élő istennők című könyve óriási sikert aratott. Ennek párját, folytatását tartja kezében a Tisztelt Olvasó, amelyben Dr. Bolen a férfiak belső életével foglalkozik. Vizsgálódásának középpontjában azok a belső minták, archetípusok állnak, amelyek kialakítják személyiségünket, döntően befolyásolják a munkahelyen, az emberi kapcsolatokban, konfliktusokban mutatott viselkedésünket.

Az ókori görög mitológia istenei megfeleltethetők egy-egy jól elkülöníthető személyíségtípusnak, illetve archetípusnak. Találkozhatunk a tekintélyelvű Zeusszal, az emocionális Poszeidonnal, az érzéki és eksztatikus Dionüszosszal, az introvertált Hádésszal, a kézműves Héphaisztosszal, az ösztönlény Arésszal, a kommunikátor Hermésszel, valamint az előrelátó Apollónnal. Elképzelhető, hogy valakiben egyetlen domináns archetípus van jelen, de az is előfordulhat, hogy egyszerre több is. Az a férfi, aki jól ismeri aktív archetípusait tisztábban látja önmagát, jobban megérti mozgatórugóit.

A bennünk élő istenek című könyv a nőknek is nagy segítséget nyújt ahhoz, hogy az életükben előforduló férfiakat, beleértve kisfiaikat, férjeiket, szeretőiket és apáikat jobban megérthessék. Az archetípusok egyetemesek és ebből következően majdnem biztos, hogy minden egyes nőben rejlik legalább egy ezek közül az archetípusok közül.

Az olvasók azon kapják majd magukat, hogy a mítikus történetekben és képekben a körülöttük élő emberekre és életük fontos eseményeire  ismernek rá. Ez a lebilincselő olvasmány az úgynevezett "Aha-élményhez" juttatja őket, mely mindenki épülésére szolgál.

Jean Shinoda Bolen jungiánus pszichoanalitikus és a San Francisco-i Pszichiátriai Klinika professzora. A Bennünk élő idősödő istennők, a Pszichológia tao-ja, a Bennünk élő istennők és A hatalom gyűrűje című könyvek szerzője.

 

 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

 

akciós csomag
akciós csomag