shopping bag A kosár üres

 

book_0378

 

E-mail

Tuija Välipakka - Arja Lehtosaari: A lélek meggyilkolásának száz módja - nárcisztikus személyek áldozatai mesélnek

Alap ár adóval együtt:2 .790 Ft
Eladási ár:2 .092 Ft
Kedvezmény:697 Ft
Értékelés: : Még nincs értékelés
Leírás

Nárcisztikusnak a köznyelv az "önmagába szerelmes" embert nevezi. A férfiakra és nőkre egyaránt jellemző problémakör - amelyet a pszichológia nárcisztikus személyiségzavarnak nevez - azonban ennél sokkal szélesebb, mélyebb, és a népesség jelentős részét érinti.
Egy ilyen embernek legalább két arca van: az elbűvölő és a bántó. Az előbbit sokan ismerhetik, hiszen rendkívüli adottságai vannak mások megtévesztéséhez, manipulálásához. Az áldozatait is így hálózza be - ők előbb-utóbb szembesülnek a rejtett, sötét oldalával is: a bűntudatkeltéstől a lelki terrorig, a mocskolódástól a durva bántalmazásig bármi előkerülhet az eszköztárából.
Egy nárcisztikus nincsen tudatában saját torz viselkedésének, mellyel valójában a sérülékenységét, félelmeit próbálja ellensúlyozni. Amikor testi, lelki, anyagi hasznot húz másokból, vagy épp büntet, mindvégig úgy érzi, helyesen és jogosan cselekszik. Aggályai nincsenek, a környezetének visszajelzéseit a sérült személyisége nem képes befogadni. Számára ugyanis az empátia, a mások iránti őszinte érdeklődés, a tolerancia, a gyengédség, a bizalom vagy az intimitás fogalma mellett a legtöbb morális szabály is nehezen értelmezhető.
Kiknek ajánljuk ezt a könyvet? Felnőtt olvasóinknak, akik szeretnék megérteni a jelenséget. Potenciális áldozatoknak, hogy tanulják meg elkerülni a csapdát. Ilyen kapcsolatban élőknek, hogy ki tudjanak belőle lábalni. És mindenkinek, aki nárcisztikus vonásokat fedez fel magában, és szeretne az önismeret segítségével fejlődni.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

 

akciós csomag
akciós csomag